Plotka: Informacje o fabule i nowych mechanikach gry GTA 6 pojawiły się w Internecie (spojlery)
18 października 2023
leGO_kh
Użytkownik Reddita Snowk32 podzielił się szczegółowymi informacjami na temat GTA 6, które, jak twierdzi, otrzymał od jednego z deweloperów gry. Nie przedstawił żadnych dowodów na to, co powiedział, więc wszystko to należy traktować jako kolejny rumor.
„Nie mogę ujawnić mojego źródła tych informacji, całkowicie rozumiem wszystkich, którzy są sceptyczni i nie jestem tylko jednym z tych, którzy mówią 'przyjaciel przyjaciela' powiedział mi o tym, wierzcie mi lub nie, mam wiarygodne źródło, które pracowało nad grą. Nie proszę was, abyście ślepo wierzyli w to, co mówię, wszystko, o co proszę, to abyście mieli trochę cierpliwości i poczekali na wydanie zwiastuna, ponieważ prawdopodobnie potwierdzi on informacje, które przedstawię w tym wątku”, — Snowk32.
Oto, co twierdził autor (uważaj, spoilery):
W grze pojawiła się specjalna mechanika wykrywania zagrożeń i cennych przedmiotów, inspirowana „Dead Eye” z Red Dead Redemption 2;
Rockstar Games poświęciło poważną uwagę mechanice wyszukiwania konkretnych miejsc na mapie;
W pierwszej misji gracz kontroluje Jasona (pierwszą postać w grze). Główne zadanie polega na śledzeniu samolotu, który ma wylądować. Na pokładzie jest rosyjski dealer narkotyków. Podczas tej misji bohaterowie są ścigani przez policję, a narkotyki ostatecznie wpadają do oceanu;
Jest jeszcze jedna misja, w której postacie muszą odzyskać zagubione narkotyki, które znajdują się pod wodą;
Większość planowania misji odbywa się w klubie nocnym o nazwie „Vault”;
Lucia (druga postać w grze) ma dziecko, które, według fabuły, zostawia w sklepie i idzie obrabować bank. Po tym zostaje aresztowana przez policję. Najprawdopodobniej w grze nie będzie dzieci, a pokazana scena to wspomnienie;
Kilka lat później Lucia zostaje wypuszczona z więzienia. Odbiera ją Jason, który dzieli się z nią swoim planem rabunku. Po chwili zakochują się w sobie.