Aktorzy stojący za Michaelem i Franklinem w GTA 5 dzielą się swoimi oczekiwaniami wobec GTA 6
24 sierpnia 2025
Diana Golenko
Zbliża się majowe wydanie Grand Theft Auto 6, a Insider Gaming spotkał się z Nedem Lukiem (Michael De Santa) i Shawnem «Solo» Fonteno (Franklin Clinton), aby dowiedzieć się, co najbardziej ich ekscytuje w następnej grze Rockstara. Okazuje się, że obaj aktorzy w pełni podzielają entuzjazm fanów.
Obaj pojawili się na gamescomie 2025, który rozpoczął się 19 sierpnia w Kolonii, gdzie promowali nową konsolę ROG Xbox Ally we współpracy z Asusem. Gdy zapytano ich, co najbardziej ich ekscytuje w GTA 6, Luke nie mógł się powstrzymać przed żartowaniem z kolegi z planu:
«Cieszę się na tę grę. Chcę grać. Chcę w nią grać, chcę ją transmitować na żywo, chcę się nią cieszyć tak jak wszyscy cieszyli się naszą grą. To będzie niesamowite. Wiesz, pomijając fizykę drgań, która będzie świetna, z powodu dużych tyłków — Solo to pokocha, bo uwielbia te duże tyłki!»
Fonteno z kolei krótko i zwięźle odpowiedział na pytanie, dlaczego jest podekscytowany GTA 6: «To Miami, kochanie! Wiesz, o co mi chodzi?»
Insider Gaming próbował również wyciągnąć od aktorów informacje o tym, kto użycza głosu nowym protagonistom w GTA 6, ale obaj milczeli — co nie jest zaskoczeniem, biorąc pod uwagę ostatnie ujawnienia insiderów dotyczące tajemniczości Rockstara.
Grand Theft Auto 6 ma zadebiutować 26 maja 2026 roku na PlayStation 5 i Xbox Series X/S. Zgodnie z informacjami od CEO Take-Two, nie przewiduje się dalszych opóźnień.