Steven Ogg mówi, że nie jest podekscytowany GTA 6, zamiast tego poleca Dostojewskiego
22 września 2025
NDRoyal
Aktor Steven Ogg, który nigdy nie był wielkim fanem gier wideo, niedawno pojawił się na kolejnej imprezie dla fanów GTA 5. Rozmawiając z blogerem, aktor wcielający się w Trevora Philipsa przyznał, że nie czuje szczególnego podekscytowania na myśl o GTA 6. Zamiast tego zasugerował, aby ludzie odkryli rosyjską literaturę.
„Wczoraj ktoś powiedział mi, że powinienem zagrać w GTA 5, bo to taka świetna gra. A ja powiedziałem, cóż, pewnego dnia powinieneś przeczytać Zbrodnię i karę Dostojewskiego. A on zupełnie zamarł.”
W filmie wystąpił również Shawn Fonteno, aktor grający Franklina, który żartobliwie zlekceważył Zbrodnię i karę i odciągnął swojego kolegę.
Inni gwiazdorzy GTA 5 jednak z niecierpliwością czekają na następne wielkie wydanie Rockstara. W zeszłym miesiącu Ned Luke (Michael) i Shawn Fonteno (Franklin) powiedzieli, że byli zachwyceni najnowszym zwiastunem i nie mogą się doczekać, aby streamować grę.
GTA 6 zadebiutuje 26 maja 2026 roku na PS5 i Xbox Series X/S. CEO Take-Two Strauss Zelnick wcześniej wyraził pewność , że gra pojawi się na wiosnę, chociaż niektórzy informatorzy sugerują, aby traktować jego słowa z przymrużeniem oka.